Skip to main content

Prof. dr. R.H.J.A. Slart

Nucleair geneeskundige

UMC Groningen

Riemer Slart, MD, PhD is sinds 2018 hoogleraar “Multimodality Cardiovascular Imaging” aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en sinds 2014 deeltijd klinisch hoogleraar “Translational Molecular Imaging” aan de Universiteit Twente (UT), Enschede.

Sinds 2001 is hij als nucleair geneeskundige verbonden aan de afdeling Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming van het Medisch Beeldvormend Centrum van het UMCG. Tevens heeft hij een registratie in de cardiale radiologie (CT & CMR). Hij is lid van het landelijke Amyloïdose Expertisecentrum en het Vasculitis Expertisecentrum Nederland.

Van 2014-2021 was hij bestuurslid en secretaris van de European Association of Nuclear Medicine (EANM) Cardiovascular Committee en momenteel vice-voorzitter van de nieuwe Guidelines and Publications Council EANM. In 2016 werd hij lid van de imaging werkgroep large vessel vasculitis van de EULAR en in 2018 voorzitter van de werkgroep Cardiovascular Imaging in infections and inflammation (4Is), een samenwerking tussen de EANM en de EACVI. Sinds 2018 is hij medisch directeur Moleculaire Beeldvorming van het Centrum Medische Beeldvorming Noord-Oost Nederland (www.cmi-nen.nl).

Riemer is docent cardiovasculaire beeldvorming aan de European School of Molecular Imaging & Therapy (ESMIT) van de EANM, aan de EULVIC voor reumatologen en ook andere onderwijs- en trainingsprojecten. Hij geeft verschillende internationale lezingen op internationale conferenties. Hij is oprichter van het EURO-LEARN webplatform (https://eurolearn.eanm.org/), The European Increasing Awareness of Nuclear Scintigraphy in Cardiac Amyloidosis met steun van het EANM/ESMIT en EACVI. Hij is Associate Editor en redactielid van 6 wetenschappelijke tijdschriften. Hij is reviewer voor diverse wetenschappelijke tijdschriften en betrokken bij verschillende internationale aanbevelingen/richtlijnen op het gebied van (moleculaire) cardiovasculaire beeldvorming.