Skip to main content

Op deze pagina vindt u informatie over het 5e Multidisciplinair Symposium Systemische Amyloïdose. Wilt u nadere informatie ontvangen over het congres of heeft u andere vragen? Neemt u dan contact met ons op.

5e Multidisciplinair Symposium Systemische Amyloïdose

Innovatie in diagnostiek en behandeling

Systemische amyloïdose is een groep van ziekten waarbij abnormale eiwitten zich ophopen in de weefsels en organen. Deze relatief zeldzame ziekten zijn lange tijd beschouwd als moeilijk te diagnosticeren en behandelen. Gelukkig is er in de afgelopen decennia veel veranderd in het begrip en de benadering van deze ziekten. Er heeft een verschuiving plaatsgevonden van late herkenning en beperkte behandelmogelijkheden naar steeds vroegere herkenning en een breder scala aan behandelopties.

We staan nu aan de vooravond van behandelmethoden die niet alleen gericht zijn op het stoppen of afremmen van de ziekteprogressie, maar ook op het actief opruimen van amyloïddeposities. Moderne technieken zoals immunotherapie, gene-silencing en CRISPR-Cas9-technologie bieden nieuwe hoop voor een effectievere aanpak van systemische amyloïdose.

Tijdens de 5e editie van dit multidisciplinaire symposium zullen de laatste ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van systemische amyloïdose worden besproken. Het symposium is interactief en gericht op de dagelijkse praktijk. Daarmee hopen wij dat het symposium u nieuwe inzichten geeft en u helpt uw dagelijkse praktijk te verbeteren.

We hopen u te mogen verwelkomen op 6 maart 2025  in Utrecht.

Namens de programmacommissie,

  • Dr. Hans Nienhuis, internist-allergoloog/immunoloog, UMC Groningen

  • Prof. dr. Monique Minnema, internist-hematoloog, UMC Utrecht

  • Drs. Henk-Jan Westeneng, neuroloog/arts-onderzoeker, UMC Utrecht

  • Prof. dr. Peter van der Meer, cardioloog, UMC Groningen

Datum
Donderdag 6 maart 2025

Locatie
Van der Valk Hotel Utrecht 
Winthontlaan 4-6
3526KV Utrecht

Doelgroep
Neurologen, cardiologen, hematologen, klinisch genetici, radiologen, nucleair geneeskundigen, laboratoriumspecialisten, pathologen, verpleegkundig specialisten, internisten

Definitieve programma

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het definitieve programma en een bericht ontvangen wanneer de inschrijving opent? Stuur dan een email naar secretariaat@doen-congressen.nl